Autokerkhof Châtillon

Aquarel

Vlakbij het dorpje Châtillon, diep verborgen in de bossen van de Belgische Ardennen, stonden meer dan 500 auto’s.

Deze auto’s waren ooit het eigendom van Amerikaanse soldaten die gestationeerd waren in deze regio tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toen de soldaten aan het eind van de oorlog terug naar de Verenigde Staten werden gestuurd, reden ze al hun auto’s één voor één een heuvel op in het bos, verborgen van de rest van de wereld.

Terug in de Verenigde Staten moesten de soldaten zelf het transport betalen en verzorgen over de Atlantische Oceaan. Maar dat was simpelweg te duur voor wat ze waard waren, waardoor er nooit één auto zijn weg naar de overkant heeft gevonden en ze zo’n 70 jaar in het bos langzaam werden opgeslokt door het Ardense woud.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *